Medisster med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs
Hverdag

Medister med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs

Medisster med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs

Opskrift:

  • 400 gram nye danske kartofler
  • 6 gulerødder
  • 2 selleri
  • 1/2 citron
  • 400 gram medister
Brun sovs:
  • 2 spsk. smør
  • 3 spsk mel
  • 2 dl grøntsagsboullion
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk kulør

Vi starter med sovsen da det er vigtigt melen koges væk i processen for at sovsen smager så godt som muligt.

Smør i gryden, ved mellemhøje varme på komfuret. Når det er smeltet kommes mel i og det piskes. Det skal her lige nå at boble et par gange før boullionen hældes i sammen med den resterende del mælk.

Når det kommer op og koge kan der kommes kulør i sovsen. Det skal nu stå og koge/simre.

Medisteren krydres med salt og pepper. Steges i godt med smør i 8-10 minutter på hver side. Vendes flere gange undervejs. Jeg er af den opfattelse at den hellere må få for meget end for lidt. En god medister skal være godt brun. 🙂

De nye danske kartofler koges under låg i ca.10-12 minutter.

Gulerødder og Selleri skrubbes og rengøres, de skal ikke skrælles da de skal beholde alle vitaminerne. Jeg vil foreslå man skraber midten af sellerien af da den godt kan forblive hård selv efter dampningen og det er knap så lækkert.

Vand og olie skal ned i en stor gryde og der saltes lidt. Rodfrugterne skal være halvt dækket i gryden. Låg på gryden og fuld skrue på komfuret – efter 5 minutter tilsæt en skefuld smør sammen med de nye danske kartofler. Det hele damper nu videre i yderligere 5 minutter.

Det vil sige efter 10 minutter i alt brude det være klar. De tages op og det resterende væske hældes over, sammen med revet citronskal og persille.

 

Medisster med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs
www.ilovefood.dk
Medisster med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs
www.ilovefood.dk
Medisster med dampede gulerødder, selleri, kartofler og brun sovs
www.ilovefood.dk

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *