Chokolade 70% anmeldelse

Änglemark økologisk mørk chokolade 70%

ÄNGLEMARK ØKOLOGISK MØRK CHOKOLADE 70%

20 kr. for 100 gram (Coop)

Änglemark økologisk mørk chokolade 70%

Rating: 3 out of 5.

Navnet Änglamark har jeg altid undret mig over. Navnet er en titel på en kendt svensk vise. Visen har stor status i Sverige. Visen handler om det skønne uspolerede sted her på jorden, hvor der vokser smukke blomster og alt er fantastisk.

I 2005 besluttede Coop at lægge alle deres nationale nordiske mærker, med en ansvarlig tilgang til verden sammen til et Skandinavisk brand Änglemark.

Udgangspunktet for brandert skulle være det økologiske, miljø og allergivenlige.

Hertil skal siges det har været en kæmpe succes – med en stor produktsortiment med bl.a. grøntsager, ost, mælk, vaskepulver, sæbe og opvasketabs, til creme, madrasser, køkkenruller, bleer, servietter og stearinlys mv.

Men med fokus på så mange ting – kan de så lave en ordentlig chokolade??

Änglamark med 70% kakao er med kakaobønner fra Sydamerika.

De skriver selv følgende:

Chokoladen giver en dyb og rig chokoladesmag, uden at den bliver for bitter. Den er nemlig sødet med økologisk rørsukker og også en anelse vanilje, der giver den et ekstra smagslag.


ÄNGLEMARK ØKOLOGISK MØRK CHOKOLADE 70%

Jeg synes indpakningen er fuldstændig intetsigende. Men det synes jeg gør sig gældende for samtlige Änglemark produkterne. Det fanger ikke lige mig.

Hele historien bag Änglemark navnet og deres brand er måske også lige lidt for frelst til mig – selvom det naturligvis giver super god mening. Ud over at være økologisk er den desuden mærket med FairTrade-mærket, der sikrer kakaobønner og producenter ordentlig betaling for deres varer.

Smag

Min første tanke da jeg åbnede pakken var – hold op hvor dufter den bitter. Faktisk til den ulækre side og jeg var i tvivl om jeg ønskede at smage pga. duften.

Min føste bid gjorde det klart, den smagte virkelig bitter med en meget mystisk eftersmag.

Jeg var næsten overbevist om den skulle have 1 stjerne.

Så skete der noget skørt, min næste bid blev noget bedre til trods for det fortsatte bitre smag.

Næste bid var en ny oplevelse igen, hvor en utrolig lækker frugtsmag kom frem..

Dugten forsvandt desværre ikke og det trækker klar ned pga. den bliver for fremtræden.

Den smelter meget langsomt ift. andre hvilket også er lidt synd. 

Mæthedsfølelse er dog helt uovertruffet, og jeg var helt fuld efter 20 gram – hvilket var meget positivt.

Dagen efter forsøgte jeg igen. Helt sammen resultat – skrækkelig første bid. Men ved bid nr. 2 blev den bedre og 3 bid endnu bedre. Ja fra 3 bid er det faktisk en super lækker chokolade. Som om ens smagsløg skulle tilvænnes.

Jeg må ærligt talt sige, at jeg er lidt i vildrede her. For den smager rigtig godt/interessant når man er kommet over første bid. Men det er simpelthen super underligt og af den grund kan jeg kun give ⭐️⭐️⭐️stjerner med pil nedad.


Änglemark økologisk mørk chokolade 70%
Änglemark økologisk mørk chokolade 70%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *