Avocado – 7 gode råd

Avocado – 7 Gode råd

1. Moden eller ej: Når jeg handler ind ser jeg tit folk trykke voldsomt på avocadoen. Det er ikke nødvendigt, og det ødelægge også strukturen i avocadoen. Når den er mørkegrøn er den formentlig moden og er den lysegrøn er den ikke moden. Når du har fundet en mørkegrøn, kan du meget forsigtigt trykke på midten af avocadoen og giver den lidt efter er den spise klar.

2. Mærkegrøn avocadoer kan også snyde, så mærkes den god og vil du være helt sikker på den ikke er overmoden kan du gøre følgende. Pil knoppen/stilken af avocadoen og er den lysegrøn inde bagved er det en sikker vinder.

3. Hold jeg fra avocadoer fra Israel, de er meget vandet, smager ikke af ret meget og de tager lang tid om at modne. Hass Avocadoen fra Sydamerika eller Afrika er at foretrække da smagen er utrolig lækker og cremet.

Hass Avocado

4. De avocadoer der er spiseklar kan du med fordel sætte i køleskabet hvilket sætter modningsprocecen ned – på den måde kan de holde sig gode i 4-5 dage.

5. De avocadoer der ikke er modne skal ligge sammen med andet frugt så går processen lidt hurtigere, læg avocadoen ned i en posen sammen med en overmoden banan eller tomat da de udskiller hormonet ethylen. Hormonet sætter skub i modningsprocessen hos avocadoer.

6. Avocado bruges tit til salat eller guacamole, forbered det på forhånd 2-3 timer inden servering. Vedlæg stenen fra avocadoen så bliver den ikke brun. Så kan du nemt koncentrere dig om resten af madlavningen.

7. Avocadoen kan bruges til alt så det er kun fantasien der sætter grænser 😋

Skriv et svar