Hverdag

Brunede kartofler

Brunede kartofler

Opskrift:

  • Glaskartofler (680 gram)
  • 70 g sukker
  • 70 g smør

Til 2-3 personer


Start med at tage kartoflerne ud af glasset og kom dem på køkkenruller med et viskestykke under.

Det er vigtigt kartoflerne ikke er våde når de skal laves. Det er som regel her det går galt.

Kom sukkeret på panden ved middelvarme 7 ud af 9 og lad det smelte langsom uden at rører.

Når sukkeret er smeltet helt skal dit smør på panden og smelte sammen med sukkeret. Rør en smule og forsigtigt undervejs.

Hæld kartofler på din pande og lad det stå ved middel varme og karamellisere. Undervejs rører du forsigtigt i dine brunede kartofler, så du får fordelt sukkeret nogenlunde ligeligt på dine kartofler.

Gå ikke i panik hvis noget af dit sukker stivner, det skal nok smelte igen. Sæt evt. varmen kortvarigt op til 8 ud af 9.

Til sidst sætter jeg komfuret på 5, for at få sukkerlagen til at stivne en smule.

😋

Flæskesteg Sous Vide


Brunede kartofler

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.