Lækkersulten

Chokolademousse Royal

Chokolademousse Royal

Opskrift:

Mørk chokolademousse:
  • 150 gram mørk chokolade 50-70 %
  • 100 gram pasteuriseret æggeblomme
  • 75 gram sukker
  • 3 bæger pastoriseret æggeblomme – ca. 100 gram
  • 3 bæger pastoriseret æggehvide – ca.125 gram
  • 1 spsk. sukker
  • 0,5 appelsin (saften skal bruges)
Hvid chokolademousse:
  • 200 gram hvid chokolade
  • ¼ liter Piskefløde 38%
  • 1 bæger pastoriseret æggeblomme – ca. 30 gram
  • 1 bæger pastoriseret æggehvide – ca.40 gram
  • 1 citron (saft og skallen skal bruges)
  • 75 gram tykmælk
Pistacie karamelkrokant:
  • 130 gram sukker
  • 90 gram pistacienødder
  • 1 appelsin (skrallen skal bruges)
Pynt:
  • Hindbær
  • 50 gram mørk chokolade
  • Pistacie karamelkrokant

– Chokolademousse Royal til 8 personer


Mørk chokolademousse:

Chokoladen finthakkes og smeltes forsigtigt over vandbad.

Æggeblommer og 75 g sukker piskes grundigt til en tyk æggesnaps.

Æggehviderne og 1 spsk sukker piskes luftige

Kom æggesnapsen op i den smeltede chokolade og pisk det. Tilføj appelsinsaften og pisk igen.

Tilføj 1/3 del af de piskede hvider og pisk igen.

Vend nu de resterende piskede æggehvider forsigtigt i chokolade-delen.

Chokolademoussen fordeles nederst i glassene og stilles i køleskabet så den kan sætte sig lidt inden den hvide chokolademousse skal ovenpå.

Pistacie karamelkrokant:

Sukkeret smeltes til karamel. Pistaciekernerne og appelsin-skallen kommes i og ristes med i nogle sekunder mens der røres.

Karamellen hældes straks ud på et stykke bagepapir. Det afkøles helt og hakkes groft.

Hvid chokolademousse:

Smelt chokoladen i en skål over vandbad.

Pisk fløden til et let skum.

Pisk ægget luftigt og vend det sammen med den smeltede chokolade, citronskal fra 1 hel tiltroen og saften fra en 0,5 citron ved kraftig piskning.

Vend tykmælken i, og til sidst flødeskummet.

Hæld nu den hvide chokolademousse ovenpå den mørke chokolademousse og ind i køleskabet påny.

Pynt:

50 gram chokolade smeltes over vandbad.

Herefter tager du en ske og laver dit pynt ned på et stykke bagepapir. Chokoladepyntet skal herefter i fryseren.

Pynt med de friske hindbær og karamelkrokanten når desserten skal serveres.

Det anbefales klart at det hele laves dagen før.

En rustik, flot og velsmagende dessert der vil sparke benene væk under dine gæster i ren velbehag. 😊

Chokolademousse Royal

Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal
Chokolademousse Royal

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *