Chokolademuffins
Chokolademuffins
Opskrift:
- 250 gram sukker
- 3 æg
- 150 gram finthakket mørk chokolade
- 150 gram smør
- 125 gram hvedemel
- 25 gram kakaopulver
- 1 vaniljestang
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 2 dl mælk
- 1/2 tsk salt
- 50 g mørk chokolade grofthakket
– til 20 muffins
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland vaniljekornene med sukker og pisk vanilje, sukker og æg sammen til en luftig masse.
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Når smører er smeltet tages det af varmen og du rører nu de 150 gram finthakkede chokolade i det smeltede smør indtil alt chokoladen er smeltet.
Rør chokolade og smørblandingen i æggemassen, sammen med 2 dl mælk.
I en ny skål, blandes mel, salt, kakao, bagepulver og de 50 gram chokoladestykker.
Det hele røres nu i chokolademassen til den endelige muffinsdej.
Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, i din muffunsform.
Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i 22 minutter.
De her muffins kan sagtens spises dagen efter.
Det er vigtigt at de er HELT afkølede inden du kommer dem i fryseposer (eller tætsluttende plastikbøtter), ellers bliver de mushy pga. kondens.
Skal herefter bare stå ved stuetemperatur.
De her blev bagt til min søns 5 års fødselsdag og var en succes hos børnene. 😊