Chokolademuffins

Chokolademuffins

Opskrift:

  • 250 gram sukker
  • 3 æg
  • 150 gram finthakket mørk chokolade
  • 150 gram smør
  • 125 gram hvedemel
  • 25 gram kakaopulver
  • 1 vaniljestang
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 dl mælk
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g mørk chokolade grofthakket

– til 20 muffins


Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Bland vaniljekornene med sukker og pisk vanilje, sukker og æg sammen til en luftig masse.

Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Når smører er smeltet tages det af varmen og du rører nu de 150 gram finthakkede chokolade i det smeltede smør indtil alt chokoladen er smeltet.

Rør chokolade og smørblandingen i æggemassen, sammen med 2 dl mælk.

I en ny skål, blandes mel, salt, kakao, bagepulver og de 50 gram chokoladestykker.

Det hele røres nu i chokolademassen til den endelige muffinsdej.

Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, i din muffunsform.

Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i 22 minutter.

De her muffins kan sagtens spises dagen efter.

Det er vigtigt at de er HELT afkølede inden du kommer dem i fryseposer (eller tætsluttende plastikbøtter), ellers bliver de mushy pga. kondens.

Skal herefter bare stå ved stuetemperatur.

De her blev bagt til min søns 5 års fødselsdag og var en succes hos børnene. 😊

Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins
Chokolademuffins

 

Skriv et svar