Sous Vide,  Weekend

Culotte Sous Vide

Culotte Sous Vide

Opskrift

  • Culotte 1 til 1,5 kg (okse)
  • 1 skalotteløg
  • 2 hvidløg
  • 3 kviste timian
  • Flagesalt og friskkværnet peber

Sauce

  • 1 spsk smør
  • 1 spsk mel
  • 2,5 dl fløde
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk engelsk sauce
  • Oskefond fra din culotte
  • Kulør
  • Flagesalt, friskkværnet peber, timian

Til 4 personer


Culotte Sous Vide

Fedt og sener skæres fra på undersiden af culotten.

Krølfedtet ovenpå culotten tørres ren med køkkenrulle og fedtet ridses i tern og gnides herefter med flagesalg og friskkværnet peber.

Hak dit skalotteløg fint og skær hvidløg i skiver.

Kom det ovenpå culotten med dine timiankviste.

Det hele vakuumpakkes og kommes i din sous vide på 57 grader i 7 timer.

Når tiden er gået tages den op.

Ønsker du at lave en hurtig sauce sigter du skyen fra vakuumposen, se mere sidst i opskriften.

Kom lidt ekstra peber og salt ovenpå culotten.

Varm en pande op på max. kom olie og smør på og lad den brune af i ca. 2 min. på hver side. Først undersiden derefter oversiden.

Tag den af panden og lad den trække 5-10 min.

Der skæres først fra den spidse ende og cirka midtvejs ind, hvorefter du drejer stegen en kvart omgang og skærer videre.

Du skal hele tiden skære på tværs af kødets fibre.

Efter udskæringen kommes lidt ekstra flagesalt på hvorefter det serveres. 😋

Saucen laves ved smør smeltes i en gryde, mel kommes i mens du rører.

Herefter kommer du din oliefond i, så tomatpasta og fløde.

Til sidst lidt engelsk sauce, kulør og smages til med salt, peber og lidt timian.


Culotte Sous Vide
Culotte Sous Vide
Culotte Sous Vide

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *