Avocado,  Hverdag

Edamame bønnesalat med basilikumsdeller

Edamame bønnesalat med basilikumsdeller

Opskrift edamame bønnesalat:

  • 200 gram edamame bønner
  • 250 g spidskål – ca. 1/2 delen af mut spidskål
  • 1 avocado
  • 2 æbler
  • 1 citron
  • 1 håndfuld persille
  • Olivenolie

Opskrift basilikumsdeller:

  • 500 gram svinekød
  • 1 æg
  • 1,5 tsk. salt & lidt pepper
  • 4 spsk hvedemel
  • 1/2 revet løg
  • 1 spsk Creme fraiche
  • 1/2 mozzarella
  • 1 håndfuld frisk basilikum

– til 2 personer


Edamame bønnesalat:

Bønnerne overhældes med kogende vand og trækker 5 min. hvorefter de pilles.

Spidskålen snittes helt fint.

Æbler skæres i tynde både.

Avocadoen skæres i små stykker.

Persillen hakkes.

Kom kål, æbler, bønner, avocado og  persillen i en skål, pres citronen henover og giv den en god sjat olivenolie.

Vend salaten rundt og anret i skål.

Hvis der er rester kan det sagtens bruges til en skøn frokost dagen efter.

Basilikumsdeller:

Svinekød, æg, mel løg, salt og pepper hældes op i en skål, og stile og roligt røres/æltes med en gaffel til en samlet masse.

Mozzarella og basilikum hakkes fint og tilsættes sammen med creme fraiche.

Du kan nu stege frikadellerne med det samme, eller med fordel stille det i køleskabet ½ til 1 time inden du går i gang – så sætter farsen sig lidt mere.

Panden varmes op med fuld varme, smør kommes på – spar ikke på det!

Små frikadeller formes med ske, og placeres ude i siden af panden. På den måde kan temperaturen styres bedst undervejs.

De vendes når de er blevet godt brune og der skrues nu en lille smule ned for varmen.

5-7 minutter senere har du de lækreste frikadeller.

Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.