Flæskesteg Sous Vide

Flæskesteg Sous Vide

Opskrift:

Flæskesteg

  • 1 kg flæskesteg
  • 3 laurbærblade
  • Salt

Flæskestegssovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk mel
  • Omkring 1 dl grisefond fra din flæskesteg
  • 2-3 dl oksefond
  • Kulør
  • Salt og peber

Flæskesteg på sous vide

Du skal ikke længere bekymre dig om kødet bliver for tørt eller omkring at flæskesværen ikke bliver sprøde.

Følg denne opskrift og så kan det ikke gå galt.

Dup flæskestegen tør med køkkenrulle, så er den nemmere at vakuumpakke.

Vakumpak flæskestegen sammen med 3 laurbærblade.

Kom den i sous vide i 5 timer på 58 grader.

Jeg har også prøvet med 6,7 og 8 timer men synes ikke det gør en væsentlig forskel.

Når de 5 timer er gået klippes posen op, og din grisefond sies fra i en skål som du kan bruge til sovs, se sidst i beskrivelsen.

Dup flæskestegen tør igen, her er det vigtigt den bliver tør også nede mellem flæske sværene.

Når den er tør, kommes der salt på – både ovenpå og ned mellem sværen. Hellere for meget end for lidt da salten er med til at gøre sværen sprød.

Kom flæskestegen i et fad, med en lille smule vand i bunden – kun lige så bunden er dækket. Dette er for at undgå ovnen kommer til at ryge pga. fedt der sprøjter fra fadet.

Det er VIGTIGT at stegen er så vandret som muligt, således sværen får samme varme. Jeg bruger lidt stanniol til at ligge under så den bliver vandret.

Nu skal den ind midt i ovnen på 240 grader varmluft. Giv den 25 minutter.

Herefter 5-10 minutter på 250 grader varmluft grill øverst i ovnen, så burde sværen være sprød.

Hold godt øje med sværen undervejs, således den ikke får for meget.

Flæskestegssovs

Start med komme smør i gryden, når det er smeltet sætter du varmen på komfuret til 7 ud af 9.

Kom mel i og rør godt rundt til det har samlet sig i smøret. 

Mens du rører rundt kommer du langsomt din oksefond i gryden. 

Herefter grisefond.

Lad det stå og koge i 5-10 minutters tid så melsmagen forsvinder. 

Kom lidt kulør i og smag til med salt og peber.

Kan evt. rundes af med lidt fløde.

Brunede Kartofler


Flæskesteg sous vide
Flæskesteg Sous Vide
Flæskesteg Sous Vide

2 Comments

Skriv et svar