
Frikadeller
Frikadeller
Opskrift:
- Svinekød 500 gram
- 1 æg
- 1 tsk. salt & lidt pepper
- 4 spsk hvedemel
- 1 revet løg
– til 4 personer
Det hele skal bare hældes op i en skål, og stile og roligt røres/æltes med en gaffel til en samlet masse.
HUSK, du må ikke røre for meget det gør ikke noget godt for farsen. Så røremaskinen er forbudt. 🙂
Når dejen er fast, dvs. når du tager farsen op med en ske og hvis den ikke falder ned er farsen perfekt.
Du kan nu stege frikadellerne med det samme, eller med fordel stille det i køleskabet ½ til 1 time inden du går i gang – så sætter farsen sig lidt mere.
Panden varmes op med fuld varme, smør kommes på – spar ikke på det!
Små frikadeller formes med ske, og placeres ude i siden af panden. På den måde kan temperaturen styres bedst undervejs.
De vendes når de er blevet godt brune og der skrues nu en lille smule ned for varmen.
5-7 minutter senere har du de lækreste frikadeller.


Related
Du vil muligvis også synes om

Crispy Chicken
2. august 2023
Kylling i cremet hvidvinssauce
21. april 2018
En kommentar
Pingback: