Græsk yougurt med jordbærkompot og müsli

Opskrift

Müsli

  • 200 gram grovvalsede havregryn
  • 100 gram mandler
  • 50 gram hasselnødder
  • 100 gram solsikkekerner
  • 10 gram sesamfrø
  • 5-6 spsk. honning
  • 30 gram smør

Jordbærkompot

  • 500 gram jordbær
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. citronsaft
  • 50 gram sukker

Græsk yougurt

  • 6 spsk. græsk yougurt
  • 1 spsk. skyr med vanille

Müsli

Hak dine mandler og hasselnødder. Sammen med solsikkekernerne og havregryn ristes det 3-5 minutter på pande middel varme.

Herefter tilsættes det resterende og ristes til müslien er gylden.

Jordbærkompot

Kom jordbær og vand i en gryde. 
Kog i 5 min. under omrøring, og tilsæt herefter sukkeret. Kog kompotten indtil at sukkeret er opløst, og lad det herefter simre i 10 minutters tid under omrøring.

Tilsæt til sidst din citronsaft, og lad det køle af.

Herefter blendes det med en stavblender.

Put den hjemmelavede kompot i et glas på køl, desinficeret med atamon.

Kan nok holde sig i en uges tid i køleskabet.

Yougurt

Bland græsk yougurt og skyr. Kom jordbærkompot ovenpå, herefter müsli og bær.


1 Comment

Skriv et svar