Grillet laks, hvide asparges og sauce hollandaise

GRILLET LAKS, HVIDE ASPARGES OG SAUCE HOLLANDAISE

OPSKRIFT til 2 personer

Grillet laks og asparges

  • 500 gram lakseside
  • 2 hvidløg
  • 1 citron
  • 1/2 bundt persille
  • 3 spsk god olivenolie
  • 6-8 hvide asparges

Sauce hollandaise (sous vide)

  • 200 gram smør
  • 4 æggeblommer
  • 1 stor citron

Start med at varme din sous vide op til 60 grader, således den er klar til din hollandaise.

Gør din laks klar på sølvpapir, krydres og flagesalt og friskkværnet peber.

Skær hvidløg i tynge skiver og kom ovenpå laksen, ligeledes skæres en citron i skiver og kommes på. Persillen hakkes fint og drysses på. Sidst 3 spsk god olivenolien hvorefter sølvpapir lukkes om laksen.

Knæk bunden af dine asparges, og skræls dem grundigt fra toppen af hovedet og hele vejen ned. Vend dem i olie og flagesalt.

Hollandaisen laves ved at du bruger en vakuumpose. Her kommer du 200 gram smør i mindre stykke, saft fra 1 citron og 4 æggeblommer ned i og lukker den til på din maskine.

Hollandaisen skal have 30 minutter på 60 grader i sous vide, når den er færdig stavblendes den kort. Varm den gerne lidt op igen og smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft. (Må IKKE koge)

Laksen giver jeg 20 minutter på grillen på mellem til lav varme på grillen med låg på. Ca. 200 grader.

Asparges får 6-8 minutter på grillen samme varme. Vend 4 gange undervejs.

Til retten er lavet kartofler i tern, de sættes over på panden på middel varme i ca. 30 minutter. Til sidst drysses lidt sesam på.

Skriv et svar