Hverdag

Hakkebøffer i fad med paprikaflødesauce

Hakkebøffer i fad med paprikaflødesauce

Opskrift

  • 500 gram hakket oksekød
Sauce
  • 300 gram bacon i skiver
  • 2 løg
  • 30 g. smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1/4 liter fløde
  • 1,5 dl mælk
  • 1,5 dl vand
  • 70 gram tomatpure
  • 1 spsk. paprika
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
Kartoffelmos
  • 2 kg. kartoffel
  • 2 dl. mælk
  • 40 g. smør
  • 1 tsk. salt
  • Timian som pynt

Tænd ovnen på 190 grader varmluft.

Skræl kartofler og skær dem i tern. Kom dem i kold vand men vent med at sætte dem over.

Hak løg i tern

Form 4 hakkebøffer med hænderne. Krydre dem med salt og peber.

En pande opvarmes med smør.

Bøfferne steges 1 minut på hver side ved højeste varme. De skal ikke blot have lidt farve.

Læg bøfferne over i et ildfast fald.

Tilsæt bacon til den varme pande.

Lad det stege, indtil det begynder at blive gyldent. Tag bacon af og skær det i tern. Tilsæt herefter løg, og lad dem stege lidt. Kom bacon på panden igen og lad det stege et minuts tid.

Kom det over dine bøffer i fadet.

Nu kan du sætte kartofler over, skal have ca. 15-20 minutter.

Saucen skal laves nu.

Smelt smør på panden og pisk hvedemel i.

Herefter tilsættes din blanding med mælk, fløde og vand lidt efter lidt og der piskes undervejs, så du får en ensartet blanding. Når alt er pisket i, så tilsættes paprika, tomatpure, 1/2 bouillonterning. 

Pisk det hele godt sammen, og lad det koge op i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Fordel saucen over kødet i fadet.

Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.

Læg kartoflerne i en skål og kom mælk, smør og salt i. Pisk til en cremet mos.

Serveres som på billedet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.