
Hjemmelavet kartoffelrøsti toppet med broccolimos
Hjemmelavet kartoffelrøsti toppet med broccolimos
Opskrift:
Opskriften fokuserer hovedsagligt på kartoffelrøsti toppet med broccolimos.
Røsti:
- 500 gram kartofler
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld persille
Mos:
- 100 gram broccoli
- 400 gram kartofler
– til 2 personer
Kartoffelrøsti
Brug gerne mellemstore kartofler, ikke bagekartofler, da de ofte er melede og ikke så gode til dette formål.
Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand.
Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal heller ikke være for hårde.
Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Skift vandet med det samme igen og gør dette et par gange mere de næste 10 minutter.
Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem lidt salt og peber. Hak rødløget fint, og bland det med kartoflerne.
Form dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøffer. Brug 2-3 store spiseskefulde revne kartofler til hver røsti.
Nu skal dine røsti i fryseren i 10 minutter så de sætter sig.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensle dem med æg, og bag dem nu færdig i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor røstierne skal have 25 minutter.
Broccolimos
Mens dine røsti er i ovnen skal mosen lavet.
Skær kartoflerne ud i skiver og herefter skal de koge 12 min under låg.
Dine broccoli stilke skal koge 4 min under låg.
Broccolien tages op og stilken fjernes helt, det er således kun buketten man skal bruge. Den snittes fint.
Kartoflerne tages op i en skål, 1 spsk smør kommes i, en lille smule mælk og så lidt salt. Det piske og broccoli kommes i.
Mosen hældes op i en frysepose, der klippes hul i den ene ende og mosen er nu klar til at komme på dine røsti. Dine RØSTI har nu fået 20 min, de tages ud og mosen placeres flot i midten. Herefter i ovnen igen til de sidste 5 minutter.



Related
Du vil muligvis også synes om

Humus
19. maj 2018
Bruschetta
25. august 2022