Kartoffelæggekage på en ny måde
Hverdag

Kartoffelæggekage på en ny måde

Kartoffelæggekage på en ny måde  

Opskrift:

  • 150 gram filet bacon tern
  • 600 gram mellemstore kartofler
  • 1 stk rødløg
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld revet ost
  • 8 cherrytomater
  • 1 stk forårsløg
  • 4 æg

– til 2 personer


Kartoffelæggekage på en ny måde

Brug gerne mellemstore kartofler, ikke bagekartofler, da de ofte er melede og ikke så gode til dette formål.

Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand.

Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal heller ikke være for hårde.

Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Lad de letkogte kartofler stå i det kolde vand i 10 minutter. Hæld nyt kold vand i efter de 3 første minutter.

Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem lidt salt og peber. Hak rødløget og persillen fint, og bland det med kartoflerne og der revet ost.

Form dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøffer. Der skal være til 4 røsti, så de må gerne være tykke.

Nu skal dine røsti i fryseren i min. 20 minutter så de sætter sig.

Kom olie og smør på en panden, og brun kartoffelrøstierne et par minutter på hver side.

Læg dem på en bageplade med bagepapir. og bag dem nu færdige i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor røstierne skal have 25 minutter.

Sæt en pande over med en blanding af olie og smør. Slå æggene ud på panden og spejl dem. Giv dem moderat varme og lad dem stege i 6 minutter.

Steg dit bacon samtidig på en anden pande.

Hak dine tomater, forårsløg og det stegte bacon fint.

Det hele placeres i rækkefølgen: røsti, spejlæg, bacon, tomat og forårsløg.

Salt og pepper samt evt. ketchup.

Den her opskrift er også fantastisk som en tømmermænds morgenmad. 🙂

Dine røsti kan sagtens stå natten over i fryseren, og så på panden fra morgenstunden.

www.ilovefood.dk
www.ilovefood.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.