Hverdag

Kartoffelret med fyldt mørbrad

Kartoffelret med fyldt mørbrad

Opskrift

  • 1 svinemørbrad
  • 1 pakke bacon
  • 3 tsk Svansø chili pesto
  • 800 gram kartofler
  • 6 hvidløg
  • 1 porre
  • 1 chili
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1/2 tsk ingefær
  • Timian
  • 1 tsk salt
  • Kværnet peber

– til 2 personer


Kartoffelret med fyldt mørbrad

Retten er meget stærk, så brug evt. andet fyld hvis den skal være mild. Flødeost er også rigtig lækkert som fyld.

Kartoflerne skrælles, og laves til pommes frites, jeg bruger en simpel maskine til det, men ellers skære du dem med kniv.

Herefter skæres de i tern, og vaskes grundigt således stivelsen kommer af.

Kartoflerne kommes i et fad, sammen med snittet porre, halveret cherrytomater, hele hvidløg og hakket chili. Salt og pepper kommes på og kokosmælken hældes over.

Kviste med timian kommes på toppen.

Den skal herefter i ovnen 210 grader på varmluft i 45-50 minutter.

Vend retten et par gange undervejs.

Mørbraden pudses, krydres med salt i peber og brunes på alle siden.

Herefter tages den af og trækker 10 minutter.

Der skæres en rille med i kødet og fyldes med din pesto.

Bacon vikles godt rundt om mørbraden. Jeg ligger alle strimlerne af bacon ved siden af hinanden, mørbraden i midten og så vikles bacon først den ene vej og bagefter den anden vej.

Pres den lidt sammen og steg den på mellem varme i 12-15 minutter.

Start med at stege det sted hvor din bacon lukker.

Når den er klar kan den stå og trække i 10 minutter let tildækket.

Server som på billedet.

Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad
Kartoffelret med fyldt mørbrad

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.