
Kyllingelår med chilirøsti og salatbåde
Kyllingelår med chilirøsti og salatbåde
Opskrift
Kyllingelår
- 8 kyllingelår
- Paprika
- Salt og peber
Chilirøsti
- 600 gram kartofler
- 20 gram parmesanost
- 1 rødløg
- 1 chili
- 1 spsk salt
- 1 æg
Salatbåde
- 8 salatblade (hjertesalat)
- 8 tynde skiver god feta
- 8 store cherrytomater
- 2 avocado
- Persille
- Olivenolie
– til 4 personer
Start med dine Røsti.
Brug gerne mellemstore kartofler, ikke bagekartofler, da de ofte er melede og ikke så gode til dette formål.
Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand.
Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal heller ikke være for hårde.
Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Skift vandet med det samme igen og gør dette et par gange mere de næste 10 minutter.
Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem 1 spsk salt. Hak rødløget og chili fint, lad gerne en del af chilikernerne kommer med og bland det med kartoflerne sammen med revet parmesanost.
Form dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøfferne. Lav 4 mellemstore kartoffelrøsti. Lav dem i højde på knap 1 centimeter.
Nu skal dine røsti i fryseren i 10 minutter så de sætter sig.
Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Pensle dem med æg, og bag dem nu færdig i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor røstierne skal have 30 minutter.
Imens dine Røsti er i fryseren, krydre du kyllingerne med paprika, salt og peber. Kom kyllingerne i et fad og hæl lidt olie i bunden af fadet og over kyllingelårene.
Ind i ovnen på 200 grader varmluft i 45 min.
Når kyllingen er færdig skal den trække 5-10 minutter.
Nu kan du lave salatbådene.
Vask dine salatblade, skær avocado, feta og tomaterne i tynde skiver og kom det ovenpå salatbladene i den rækkefølge.
Slut af med persille og olivenolie.




Related

Ricotta Rigatoni
Du vil muligvis også synes om

Avocado toast med bacon og spejlæg
28. marts 2018
Oksemørbrad med selleripure
12. februar 2018