Mini cheesecake med lime og blåbærskum

MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM

Opskrift

Kiksebund

  • 150 gram digistive kiks
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knivspids salt

Ostecreme

  • 400 gram Philadelphia ost
  • 100 gram sukker
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 50 gram creme fraiche 18%
  • 2 æg
  • 2 økologiske lime

Blåbærskum

  • 2,5 dl fløde
  • 75 gram frosne blåbær
  • Limeskal

MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM

Kiksebund

Start med at blende dine kiks.

Smelt smør i en gryde.

Bland begge ting sammen med sukker og salt.

Fordel kiksebunden i 12 muffinsforme – så det passer med der kommer ligemeget i hver.

Kom det i ovnen på alm. varme 175 grader i 7 minutter.

Tag det ud og lad det køle af.

Ostecreme

Imens din kiksebund køler af kan du arbejde videre på ostecremen.

Pisk flødeost, sukker, vanillesukker, creme fraiche samt limeskal og saft. (gem lidt limeskal til pynt)

Herefter pisker du 1 æg af gangen i cremen.

Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden næsten op til toppen på muffinsformen.

Varm den i ovnen 17 minutter alm. ovn 175 graden.

Kom det herefter på køl i minimum et par timer.

Blåbærskum

Tag dine blåbær op og blend dem. Pisk fløden til skum og rør blåbærsaften i sammen med lidt vanillesukker.

Retten pyntes med dit skum og revet limeskal.


MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM
MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM
MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM

Skriv et svar