
Mini cheesecake med lime og blåbærskum
MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM
Opskrift
Kiksebund
- 150 gram digistive kiks
- 75 gram smeltet smør
- 1 spsk. sukker
- 1 knivspids salt
Ostecreme
- 400 gram Philadelphia ost
- 100 gram sukker
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 50 gram creme fraiche 18%
- 2 æg
- 2 økologiske lime
Blåbærskum
- 2,5 dl fløde
- 75 gram frosne blåbær
- Limeskal
MINI CHEESECAKE MED LIME OG BLÅBÆRSKUM
Kiksebund
Start med at blende dine kiks.
Smelt smør i en gryde.
Bland begge ting sammen med sukker og salt.
Fordel kiksebunden i 12 muffinsforme – så det passer med der kommer ligemeget i hver.
Kom det i ovnen på alm. varme 175 grader i 7 minutter.
Tag det ud og lad det køle af.
Ostecreme
Imens din kiksebund køler af kan du arbejde videre på ostecremen.
Pisk flødeost, sukker, vanillesukker, creme fraiche samt limeskal og saft. (gem lidt limeskal til pynt)
Herefter pisker du 1 æg af gangen i cremen.
Hæld ostecremen ovenpå kiksebunden næsten op til toppen på muffinsformen.
Varm den i ovnen 17 minutter alm. ovn 175 graden.
Kom det herefter på køl i minimum et par timer.
Blåbærskum
Tag dine blåbær op og blend dem. Pisk fløden til skum og rør blåbærsaften i sammen med lidt vanillesukker.
Retten pyntes med dit skum og revet limeskal.



Related
Du vil muligvis også synes om

Ølmarineret hakkebøf med græsk tilbehør
2. februar 2018
Hakkebøf med avocado kartoffelsalat
19. juli 2017