
Oksemørbrad med jordskokkepuré
Oksemørbrad med jordskokkepuré
Opskrift
Oksemørbrad
- 1 oksemørbrad (500 gram)
Jordskokkepuré
- 500 gram jordskokker
- 1/2 dl piskefløde
- 25 gram smør
Kartoffelchips
- 1 kartoffel
- 3 dl raspolie
Tilbehør
- 1 lille håndfuld hasselnødder
- 1 løg
- Karse
- Rødvinssauce
– til 2 personer
Oksemørbrad med jordskokkepuré
Kartoffelchips
Skræl din kartoffel, og skær den i tynde skiver på et mandolinjern.
Varm olien op til 170 grader og kom 5 skiver i ad gangen så temperaturen ikke falder for meget.
Vend dem rundt og tag dem op inden de bliver for mørke.
Lig dem til tørre på et stykke køkkenrulle.
Oksemørbrad
Afpuds mørbraden, og kom godt med salt og lidt peber på den.
Varm en pande op, og kom smør på.
Lad det brune af ved en god varme – gerne 8 på en skala fra 1-9, og brun den hele vejen rundt.
Læg mørbraden i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over.
Nu skal den steges færdig i ovnen, og det sker ved 200 grader alm ovn.
Her skal den have omkring 20 minutter, og komme op på en temperatur på 57 grader, så den er medium stegt.
Tag mørbraden ud når den når de 57 grader, og lad den hvile på et skærebræt, i yderligere 15 minutter.
Du må ikke dække mørbraden til.
Jordskokkepuré
Skræl og skyld jordskokkerne. Kog dem i en gryde med vand. De skal koge til de er møre – ca. 8 minutter.
Med en stavblender blender du jordskokkerne til mos.
Tilsæt smørret til mosen, og blend det forsigtigt.
Kom fløden i langsomt imens du blender videre.
Smag til med salt.
Kom det tilbage i gryden på lav varme, så det holder sig varmt til retten serveres.
Tilbehør
Rist hasselnødderne på middel varme et par minutter. Rul dem herefter mod hinanden således det meste af skallen kommer af.
Hak dem groft.
Skær løg i tynde skiver, brug evt. dit mandolinjern igen.
Steg dem kort på panden i smør til de bliver blanke.
Pynt med karse, og en god rødvinssauce. 😊




Related

Persille Mayo

Romesco sauce
Du vil muligvis også synes om

Bøf Stroganoff
25. juni 2017
Chokolademousse Royal
14. august 2017