Weekend

Oksemørbrad med selleripure

Oksemørbrad med selleripure

Opskrift

Oksemørbrad med tilbehør
  • 1 oksemørbrad (500 gram)
  • Syltede perleløg (på glas)
  • Syltede rødløg (samme opskrift)
  • Rød skovsyre
  • Asparges
  • Rødvins sauce
Selleripure
  • 2 kartofler
  • 1/2 knoldselleri (400-500 gram)
  • 1/2 fed hvidløg
  • 50 gram smør
  • 6 dl grøntsagsbouillon

– til 2 personer


Selleripure

Skær skrællen af knoldsellerien, og skær derefter sellerien i grove stykker, ligeledes med dine kartofler.

Kom smør, selleri, kartofler, hvidløg og bouillon i en gryde og bring det i kog.

Lad det simre under låg, i 25 minutter til selleri og kartofler er møre.

Hæld vandet fra og blend til din pure har en helt fin og cremet konsistens, kom 1 spsk smør ned i din pure og blend igen. Smag til med salt og peber.

Oksemørbrad

Afpuds mørbraden, og kom godt med salt og lidt peber på den.

Varm en pande op, og kom smør på.

Lad det brune af ved en god varme – gerne 8 på en skala fra 1-9, og brun den hele vejen rundt.

Læg mørbraden i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over.

Nu skal den steges færdig i ovnen, og det sker ved 200 grader.

Her skal den have omkring 20 minutter, og komme op på en temperatur på 57 grader, så er medium stegt.

Tag mørbraden ud når den når de 57 grader, og lad den hvile på et skærebræt, i yderligere 15 minutter.

Du må ikke dække mørbraden til, fordi den så koger videre.

Serveres som på billedet sammen med de øvrige ingredienser.


Oksemørbrad med selleripure
Oksemørbrad med selleripure
Oksemørbrad med selleripure
Oksemørbrad med selleripure
Oksemørbrad med selleripure

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *