Pizza med mortadella, rødløg og rucola
Pizza med mortadella, rødløg og rucola
Opskrift
til 6 stk. pizza af 275 gram
Hydrering 62%, bagt med Effeuno Pizzaovn
- Caputo Pizzeria Mel 1000 gram
- Vand 620 gram (ca. 40 grader)
- Tørgær 0,6 gram
- Salt 34 gram
Pizza med mortadella
Start med at måle dine ingredienser til dejen.
Gæren røres ud i vandet.
Herefter starter du din røremaskine og tilsætter mel lidt ad gangen.
Når du har kommet alt melet i, kører maskinen et par minutter hvorefter du tilsætter salt.
Lad dejen ælte i 10 minutters tid.
Når tiden er gået, skal dejen hvile i 30 minutter.
Herefter strammes dejen op til bulk fermentering og kommes i en lufttæt skål eller beholder. Husk der skal være plads til hævning.
Lad det står 14-16 timer ved stuetemperatur.
Herefter deles dejen op i 6 boller af ca. 275 gram. De strammes op.
Jeg kommer dem i min hævekasse, man kan også bruge beholdere istedet.
Her skal de hygge sig 8-10 timer ved stuetemperatur.
Dejen er herefter færdig og klar til, at blive foldet ud.
På denne pizza er der pizzasauce, pecorino, mozzarella, mortadella, rødløg og herefter toppes den med rucola.
EFFEUNO PIZZAOVN: 440 grader på ovenvarme og 425 undervarme i 1½ minut
Se min Instagram profil for, at få en fornemmelse af processen.