Pizza

Pizza

Opskrift

6 dl Vand
15 gram Gær
1 tsk. Salt
1 tsk Sukker
2 spsk. Olivenolie
460 gram Pizzamel
460 gram Durummel

– til 6 personer


Gæren opløses i lunken vand, jeg bruger 1,5 dl varmt vand fra cooker og 4,5 dl koldt vand.

Der tilsættes salt, sukker og olie.

Hvedemelet og durummelet blandes sammen, og tilsættes lidt efter lidt.

Dejen æltes i røremaskine ca. 10 minutter.

Den skal være våd, og ikke alt for klistret.

Herefter skal dejen hæve i min. 1 time ved stuetemperatur og så er den klar til brug.

Når dejen er klar, tager du en god håndfuld dej og ruller den så tynd som muligt.

Smør den med pizzasauce, så ost og herefter fri fantasi af dit yndlingsfuld.

Varm ovnen op på varmluft med ekstra undervarme på 275 grader.

Jeg prøvede både med pizzastenen fra Weber og alm. bradepande og resultatet var helt ens for mig.

Kom din bradepande med pizza nederst i ovnen i 8-9 min.

HUSK at du får det bedste resultat hvis din bund er ultra tynd og er ikke er for meget fyld på.

Du kan fryse dejen, hvis du har noget tilovers eller hvis du laver en ekstra portion. Tag den op i køleskabet dagen før den skal bruges. Se også Pizzastænger.

Min pizza på billedet er med tomatsovs, en lille smule revet ost i bunden, tynde skiver jordskokker, mini mozzarella kugler, oregano. Når den har været i ovnen kommes parmaskinke på sammen med basilikum.


Pizzadejen
Pizza
Pizza
Pizza

Skriv et svar