Pommes frites
Pommes frites
Opskrift – til 4 personer
- 1 liter rapsolie
- 10 store bagekartofler
- Salt
Start med at skrælle kartoflerne.
Trim enderne og sider på kartoflerne med en kniv.
Brug din pommes frites cutter. (Se billede)
Kom pomfritter op i en stor skål med koldt vand og vend dem heri. Hæl vand ud og kom nyt vand i. Herefter skal de ligge i 5-10 min. Det er for at fjerne stivelsen.
Mens pomfritterne ligger i vandet varmes olien op til 130 grader.
Hæld vandet fra pomfritterne, og tør dem i et viskestykke.
Blancher nu pomfritterne i den varme olie i ca. 10 minutter. Tag pomfritterne op af olien og lad dem dryppe af på et bagepapir eller køkkenrulle. Når de er kolde kan de sagtens komme i køleskabet et par timer således det er forberedt på forhånd.
Varm olien op til 180 grader. Kom de afkølede pomfritter tilbage i olien og steg dem til de er helt gyldne og sprøde. (Ca. 5 minutter)
Når de er færdige tages de op så de kan dryppe af. Kværn masser af salt ud over og bland dem forsigtigt.