
Pommes frites
Pommes frites
Opskrift – til 4 personer
- 1 liter rapsolie
- 10 store bagekartofler
- Salt
Start med at skrælle kartoflerne.
Trim enderne og sider på kartoflerne med en kniv.
Brug din pommes frites cutter. (Se billede)
Kom pomfritter op i en stor skål med koldt vand og vend dem heri. Hæl vand ud og kom nyt vand i. Herefter skal de ligge i 5-10 min. Det er for at fjerne stivelsen.
Mens pomfritterne ligger i vandet varmes olien op til 130 grader.
Hæld vandet fra pomfritterne, og tør dem i et viskestykke.
Blancher nu pomfritterne i den varme olie i ca. 10 minutter. Tag pomfritterne op af olien og lad dem dryppe af på et bagepapir eller køkkenrulle. Når de er kolde kan de sagtens komme i køleskabet et par timer således det er forberedt på forhånd.
Varm olien op til 180 grader. Kom de afkølede pomfritter tilbage i olien og steg dem til de er helt gyldne og sprøde. (Ca. 5 minutter)
Når de er færdige tages de op så de kan dryppe af. Kværn masser af salt ud over og bland dem forsigtigt.




Related
Du vil muligvis også synes om

Bucatini Beef
27. september 2017
Ungarnsk Gullaschsuppe
21. november 2017