Hverdag

Safranrisotto med tigerrejer

Safranrisotto med tigerrejer

Opskrift

  • 150 gram tigerrejer
  • 50 gram ærter
  • 50 gram revet parmasanost
  • 2 skalotteløg
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 8 tråde safran
  • 1 citron
  • 1 rød chili
  • 4 dl risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • Salt
  • Olie
  • Karse til pynt

– til 2 personer


Lav marinaden til rejerne ved af finthakke chili, presse hvidløg og rive lidt citronskal. Dette blandes med olivenolie

Pil rejerne, og kom dem i din marinade. Skal stå i køleskabet min. 1 time.

Riv parmasanost, lidt citronskal, hak skalotteløg og hvidløg og kog en halv liter bouillon på forhånd.

Steg skalotteløg i en gryde med olie og tilsæt dernæst dine ris. Lad dem stege lidt og hæld derpå hvidvinen i gryden. Tilsæt også safran.

Når risene har opsuget hvidvinen kan du hælde lidt bouillon på.

Tilsæt lidt ad gangen.

Vent til risene har opsuget væsken og gentag indtil du ikke har mere bouillon eller risene er færdigkogt.

Vend det med parmesanost og ærter og smag til med salt og peber.

Lige inden servering steges dine rejer i lidt olie, og kommes ovenpå retten med lidt karse til pynt.


Safranrisotto med tigerrejers
Safranrisotto med tigerrejer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.