Weekend

Røsti Burger

Røsti Burger

Opskrift

  • 2 burgerboller
  • 1 pakke bacon
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 2 skiver ost
  • Hellmans mayonnaise
  • Ketchup
Røsti
  • 400 gram kartofler
  • 1/2 rødløg
  • 30 gram parmesanost
  • 1 spsk salt
  • 1 æg

– til 2 personer


Røsti Burger

Brug gerne mellemstore kartofler, ikke bagekartofler, da de ofte er melede og ikke så gode til dette formål.

Skræl kartoflerne, og kog dem hele i usaltet vand.

Kog kartoflerne i cirka 10 minutter under låg. De må ikke koges møre, men skal heller ikke være for hårde.

Hæld vandet fra, og fyld gryden med iskoldt vand, så du stopper kogningen. Skift vandet med det samme igen og gør dette et par gange mere de næste 10 minutter.

Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet, og giv dem 1 spsk salt. Hak rødløget fint, og bland det med kartoflerne sammen med revet parmesanost

Form dine kartoffelrøsti i hånden, som når du laver hakkebøfferne. Lav 2 store kartoffelrøsti. Lav dem i højde på knap 1 centimeter.

Nu skal dine røsti i fryseren i 10 minutter så de sætter sig.

Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Pensle dem med æg, og bag dem nu færdig i ovnen ved 220 grader varmluft, hvor røstierne skal have 30 minutter.

Imens kartoflerne bliver klar, steger du bacon og skærer tomaterne i skiver.

Bøfferne skal presses så flade og store som muligt, og steges hurtig – osten kommes på når du vender bøffen på panden.

Serveres med mayonnaise og ketchep på begge bollerne.

Røsti i bunden, så bøf med ost, bacon og tomater.

Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger
Røsti Burger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *