
Romesco sauce
Romesco sauce
Romesco sauce er en rigtig lækker tyk spansk sauce fra Catalonien.
Den passer godt ovenpå brød, til lækre grillede grøntsager, kød, kylling, fisk eller bare som dip til en hyggelig tapas aften.
Jeg lavede den som sauce til min burger, og det var vildt lækkert.
Opskriften er lavet ud fra et afsnit af med kniven for struben.
Opskrift:
- 3 store tomater
- 2 rød peber
- 3 rødløg
- 4 store hvidløg
- 80 gram mandler
- 1/2 dl olie
- 2 spsk flagesalt
- 3 spsk balsamico eddike
- 2 spsk sukker
Som der kan ses på billederne kommer det hele i ovnen på varmluft 275 grader i ca.25 min, mandler kommes ind efter 20 min så de får 5 min i ovnen.
Kom gerne lidt olie på så det grilles ordentlig i ovnen.
Det skal grilles/brændes godt og kan faktisk godt tåle med farve end på billedet.
Grid det sorte/brændte af dine peberfrugter.
Kan gøres nemt under vand.
Blend det hele sammen med olie, eddike og sukker.
Smag til og så har du en lækker sauce som kan bruges til lidt af hvert.
Kan holde ca. 4 dage i køleskabet.





Related

Oksemørbrad med jordskokkepuré

Brændte mandler
Du vil muligvis også synes om

Rejesalat med asparges
12. februar 2021
Bagel med kylling og bacon
3. marts 2019