
Trifli med citron og marengs
Trifli med citron og marengs
Opskrift
Nøddecrunch
- 75 gram mandler
- 75 gram hasselnødder
- 30 gram akaciehonning
- 2 spsk rapsolie
Citroncreme
- 2 øko usprøjtede citroner
- 1 øko usprøjtede lime
- 170 g. sukker
- 2 hele æg
- 60 g. smør
Vaniljecreme
- 1,5 dl. piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker
- 100 g. græsk yoghurt
- 1 spsk. flormelis
Marengs
- 2 æggehvider
- 130 g. sukker
- Sprøjtepose
Til 4 personer
Nøddecrunch
Først laver du nøddecrunch.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Hak nødderne groft.
Kom nødderne på en bageplade og hæld honning og olie over. Jeg havde min bageplade på vægten deraf 30 gram.
Alternativt kør frem og tilbage med honning over nødderne ca. 3 gange.
Bag dem i 20 minutter og lad det køle af.
Citroncreme
Riv skallen på citronerne og limen og pres saften ud.
Skær dit smør i mindre stykker.
Kom det hele i en gryde sammen med æg i sukker.
Blandingen varmes forsigtigt op mens der røres godt rundt. Tag gryden af varmen når cremen er blevet tykkere.
Den må ikke koge, da den så skiller – så tag den af lige inden kogepunktet. Den skal nok stivne lidt når den køler af.
Lad cremen blive kold.
Vaniljecreme
Bland fløde, vaniljesukker, græsk yoghurt og flormelis i en skål. Pisk med en elpisker indtil den har en cremet og luftig konsistens.
Marengs
Pisk æggehvider i en skål med en elpisker til den er luftig.
Blend sukker til pulver i en blender.
Tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil du har en luftig marengs, hvor du kan vende skålen på hovedet uden der sker noget.
Kom marengs i en sprøjtepose.
Trifli med citron og marengs
Anretningen kan laves inden dine gæster kommer, men helst samme dag.
Kom nøddecrunch i bunden, vaniljecreme og citroncreme. Så nødder og vaniljecreme.
Sprøjt små dutter af marengs på toppen. Brænd dem af hurtigt med en lille gasbrænder.
Som nævnt er opskrifter til 4 personer.
Det er en meget sød dessert, derfor vil jeg næste gang anrette den i mindre glas – da min anretning på billedet næsten var en for stor mundfuld. 😋
Så lav den lidt mindre end på billedet, og så kunne man også overveje at hakke lidt friske jordbær og komme mellem ind i desserten – det ville være ekstra lækkert.



Related

Brunede kartofler

Culotte Sous Vide
Du vil muligvis også synes om

Tunsalat
2. september 2019
Edamame bønnesalat med basilikumsdeller
8. august 2017
En kommentar
Pingback: