Trifli med citron og marengs

Trifli med citron og marengs

Opskrift

Nøddecrunch

  • 75 gram mandler 
  • 75 gram hasselnødder
  • 30 gram akaciehonning
  • 2 spsk rapsolie

Citroncreme

  • 2 øko usprøjtede citroner
  • 1 øko usprøjtede lime
  • 170 g. sukker
  • 2 hele æg
  • 60 g. smør

Vaniljecreme

  • 1,5 dl. piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g. græsk yoghurt
  • 1 spsk. flormelis

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 130 g. sukker
  • Sprøjtepose

Til 4 personer


Nøddecrunch

Først laver du nøddecrunch.
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Hak nødderne groft.

Kom nødderne på en bageplade og hæld honning og olie over. Jeg havde min bageplade på vægten deraf 30 gram.

Alternativt kør frem og tilbage med honning over nødderne ca. 3 gange.

Bag dem i 20 minutter og lad det køle af.

Citroncreme

Riv skallen på citronerne og limen og pres saften ud.

Skær dit smør i mindre stykker.

Kom det hele i en gryde sammen med æg i sukker.

Blandingen varmes forsigtigt op mens der røres godt rundt. Tag gryden af varmen når cremen er blevet tykkere.

Den må ikke koge, da den så skiller – så tag den af lige inden kogepunktet. Den skal nok stivne lidt når den køler af.

Lad cremen blive kold.

Vaniljecreme

Bland fløde, vaniljesukker, græsk yoghurt og flormelis i en skål. Pisk med en elpisker indtil den har en cremet og luftig konsistens.

Marengs

Pisk æggehvider i en skål med en elpisker til den er luftig.

Blend sukker til pulver i en blender.

Tilsæt sukker lidt efter lidt. Pisk indtil du har en luftig marengs, hvor du kan vende skålen på hovedet uden der sker noget.

Kom marengs i en sprøjtepose.


Trifli med citron og marengs

Anretningen kan laves inden dine gæster kommer, men helst samme dag.

Kom nøddecrunch i bunden, vaniljecreme og citroncreme. Så nødder og vaniljecreme.

Sprøjt små dutter af marengs på toppen. Brænd dem af hurtigt med en lille gasbrænder.

Som nævnt er opskrifter til 4 personer.

Det er en meget sød dessert, derfor vil jeg næste gang anrette den i mindre glas – da min anretning på billedet næsten var en for stor mundfuld. 😋

Så lav den lidt mindre end på billedet, og så kunne man også overveje at hakke lidt friske jordbær og komme mellem ind i desserten – det ville være ekstra lækkert.


Trifli med citron og marengs
Trifli med citron og marengs
Trifli med citron og marengs

1 Comment

Skriv et svar