Chokolade 70% anmeldelse

Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70%

Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70%

20-22 kr. for 100 gram (Netto, Bilka, Føtex)

Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70%

Rating: 4 out of 5.

Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70% er en tysk chokolade. Den fremstilles på Ludwig Weinrich Chokoladefabrik i Herford, Westfallen. Fabrikken har eksisteret siden 1895. Dog ejes det af datterselskabet EcoFinia som i alt står bag 4 chokoladebrands, heriblandt Vivani som det mest kendte.

EcoFinia har produceret de fineste økologiske chokolader af kakao af høj kvalitet siden 2000

De får deres kakao leveret fra Den Dominikanske Republik, Ecuador og Panama. Deres økologiske chokolademærker sælges i over 50 lande verden over.

Kigger man på deres hjemmeside kan man tydelig fornemme de ønsker at være elegante og hele deres chokolade serie har et meget kunstnerisk indtryk.

Som jeg efterfølgende kan læse mig til præsenteres deres brand som “den ØKO-æstetiske kunst af chokolade”. Så budskabet når tydeligt frem, og en meget flot en stilren hjemmeside.

De skriver selv følgende om chokoladen:

“Single-origin chocolate made with fine Arriba cacao beans, direct from smallholding co-operatives in the Ecuadorian rainforests, the birthplace of cacao”

“Single-origin chokolade lavet med fine Arriba-kakaobønner, direkte fra husholdningskooperativer i de ecuadorianske regnskove, fødested for kakaoen”


Arriba Nacional er en forholdsvis sjælden kakaobønne, der findes i områder i Sydamerika. Specielt i lande som Ecuador. Nogle eksperter havde i det 21 århundrede betragtet bønner som uddød.

Virksomheder værdier:

  • Miljøvenlige plantager
  • Ingen landbrugskemikalier
  • Stabil løn
  • Ingen prisdumping fra leverandører
  • Gennemsigtig produktion
  • Ingen vildledende emballage
  • De bedste ingredienser
  • Ingen tvivlsomme tilsætningsstoffer

Den kan sammenlignes meget med Marabou Premium Fin 70% Mørk Chokolade, både på chokolades udseende og smag.

Hvad smagen angår synes jeg Björnsted smelter langsommere i munden end Marabou er lidt tør, derudover er prisen marginalt dyrere end Marabou.

Indpakningen imponere ikke specielt, jeg kan faktisk ikke helt forstå meningen. Forestiller det chokoladepladen i en abstrakt tegning. Jeg fanger det ikke helt, men er heller ikke en ny Picasso kan jeg afsløre. 😌

Den er økologisk og de skriver flere gange på pakken at alt indpakning er organisk og genbrugeligt hvilket i begge tilfælde er et kæmpe plus.

Derudover er det en helt “ren” ingrediens liste. Det vil sige ingen emulgator som sojalecitin eller anden hvilket også er et plus.

Det bliver til ⭐️⭐️⭐️⭐️ stjerner til Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70% for den smager godt, kakaobønne med kvalitet, tynd chokolade, økologisk, rene ingredienser og god moral og etik.


Björnsted Økologisk Mørk Chokolade 70%

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *