Asiatisk Tigerrejesalat

Asiatisk Tigerrejesalat

Opskrift

Tigerrejer
  • 150-200 gram tigerrejer
  • 1/2 citron (saften)
  • 1,5 spsk olie
Salat
  • 40 gram spinatblade
  • 50 gram sukkerærter
  • 60 gram rød spidskål
  • 5 asprages
  • 1 rødløg
  • 1 avocado
  • 10 cherrytomater
Dressing
  • 1,5 spsk soja
  • 1 lime (saften)
  • 1 tsk avocadoolie
  • 1 tsk sweet chilisauce
  • 3 spsk sesamfrø
  • 1/4 bundt koriander

– til 2 personer


Pil tigerrejerne og kom dem i en skål. Her tilsættes citronsaft, olie, og lidt salt. Steg rejerne på en varm pande i ca. 6 min. Kom dem på en tallerken, og lad dem afkøle.

Blancher sukkerærter og asparges i kogende vand i 1 min.

Skyld dem herefter med koldt vand. Skær  sukkerærterne, asparges og rødkål i grove stykker.

Halver tomaterne, skyl spinaten, og skær rødløg i tynde skiver. Kom det hele i en stor salatskål.

Rør soja sammen med limesaft, avocadoolie og sweet chilisauce.

Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande.

Kom sesamfrøene i salaten, og vend dressingen af flere omgange sammen med rejer, sukkerærter, asparges, tomater, spinat, rødkål og løg. Til sidst skæres avocadoen i skiver og vendes forsigtigt i salaten.

Anret den asiatiske rejesalat på tallerkner, og kom frisk koriander på.

Servér salaten med lidt brød til.


Asiatisk Tigerrejesalat
Asiatisk Tigerrejesalat
Asiatisk Tigerrejesalat
Asiatisk Tigerrejesalat
Asiatisk Tigerrejesalat
Asiatisk Tigerrejesalat

Skriv et svar