
Timianfrikadeller med flødekartofler
Timianfrikadeller med flødekartofler
Opskrift
Timianfrikadeller
- 500 gram svinekød
- 2 æg
- 1 løg
- 5 spsk mel
- 1 sjat mælk
- 1 tsk frisk timian
Flødekartofler
- 500 gram asparges kartofler
- 1/4 liter fløde
- 10 cherrytomater
- 1/2 citron
- 1 løg
- 1/2 tsk dijonsennep
- 40 gram bredbladet persille
– til 2-3 personer
Kom følgende op i en skål: svinekød, æg, grofthakket løg, mel og salt og peber.
Rør farsen med en gaffel til den samler sig. Mens du rører, kommes timian i lidt af gangen så det kommer rundt i hele farsen. Glat så farsen ud i skålen, dæk den til og lad den hvile på køl 1 times tid.
Steg frikadellerne i masser af smør.
Halver kartoflerne på langs, og kog dem med skræl. Kartoflerne skal have ca. 15 minutter.
Hæld fløde i en gryde og sæt det til at koge.
Når det bulderkoger puttes kartoflerne i gryden sammen med citronsaft fra 1/2 citron og dine løg der skal være fintsnittede i halve løgringe.
Dijonsennep tilsættes, og gryden tages af blusset.
Som det sidste hakkes bredbladede persille groft og vendes i retten sammen med halverede cherrytomater.


Related
Du vil muligvis også synes om

Poke Bowl
26. september 2021
Kylling i ovn med bacon og grønt
15. juli 2017