Hverdag

Timianfrikadeller med flødekartofler

Timianfrikadeller med flødekartofler

Opskrift

Timianfrikadeller
  • 500 gram svinekød
  • 2 æg
  • 1 løg
  • 5 spsk mel
  • 1 sjat mælk
  • 1 tsk frisk timian
Flødekartofler
  • 500 gram asparges kartofler
  • 1/4 liter fløde
  • 10 cherrytomater
  • 1/2 citron
  • 1 løg
  • 1/2 tsk dijonsennep
  • 40 gram bredbladet persille

– til 2-3 personer


Kom følgende op i en skål: svinekød, æg, grofthakket løg, mel og salt og peber.

Rør farsen med en gaffel til den samler sig.  Mens du rører, kommes timian i lidt af gangen så det kommer rundt i hele farsen. Glat så farsen ud i skålen, dæk den til og lad den hvile på køl 1 times tid.

Steg frikadellerne i masser af smør.

Halver kartoflerne på langs, og kog dem med skræl. Kartoflerne skal have ca. 15 minutter.

Hæld fløde i en gryde og sæt det til at koge.

Når det bulderkoger puttes kartoflerne i gryden sammen med citronsaft fra 1/2 citron og dine løg der skal være fintsnittede i halve løgringe.

Dijonsennep tilsættes, og gryden tages af blusset.

Som det sidste hakkes bredbladede persille groft og vendes i retten sammen med halverede cherrytomater.


Timianfrikadeller med flødekartofler
Timianfrikadeller med flødekartofler
Timianfrikadeller med flødekartofler
Timianfrikadeller med flødekartofler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.