Syltede rødløg og agurker

Syltede rødløg og agurker

Opskrift: Syltede rødløg

  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl lagereddike
  • 1,5 dl vand
  • 4 rødløg – i tynde skiver
  • 2 laurbærblade
  • 1 knivspids ingefær
  • Salt og pepper

– til 6 personer

Opskrift: Syltede agurk

  • 75 ml sukker (eller rørsukker)
  • 1 dl lagereddike
  • 1 dl vand
  • 1 agurk – i tynde skiver
  • 2 laurbærblade
  • Salt og pepper

– til 6 personer


Syltede rødløg

Hæld sukker, eddike og vand i en gryde og kog det indtil sukkeret er væk.

Skær dine løg i mellemtiden, og kom dem ned i sukkerlager. Tilføj 1/3 tsk. groft salt og kværn pepper af 6 gange heri. Derudover laurbærblade og ingefær.

Kog dine løg i 4 minutter.

Kom herefter det hele på en beholder og sæt det i køleskabet i 1 dag.

Når de syltede rødløg skal spises tages de op af sukkerlagen og dryppes af.

Syltede agurk

Hæld sukker, eddike og vand i en gryde og kog det indtil sukkeret er væk.

Skær dine agurker i mellemtiden.

Tilføj 1/3 tsk. groft salt og kværn pepper af 5 gange heri.

Kom herefter dine agurker i en beholder og hæld sukkerlager over dem.

Sæt det i køleskabet i 1 dag.

Når de syltede agurker skal spises tages de op af sukkerlagen ned i en si og så klemmer du forsigtigt augukerne så de bliver drænet.

Begge dele er utrolig let at lave men giver et ekstra lækkert pift til din mad.

Retter hvor denne opskrift kan bruges:

Asiatiske ruller med rispapir

Oksemørbrad med selleripure

Syltede rødløg og agurker
Syltede rødløg og agurker

3 Comments

Skriv et svar