Weekend

Culotte på grill med hjemmelavet fritter, glaserede skalotteløg og bearnaise

Culotte på grill med hjemmelavet fritter, glaserede skalotteløg og bearnaise.

Opskrift:

Culotte: Intervalstegning

  • Culottesteg
  • Timian
  • Salt og pepper

Fritter:

  • 6 bagekartofler

Glaserede Skalotteløg:

  • 12 skalotteløg
  • 2 dl Rødvin
  • 2 dl bouillon

Resten:

  • Bearnaise (opskrift kommer senere)
  • Frisk salat

– til 4 personer


Culotte på grill med hjemmelavet fritter, glaserede skalotteløg og bearnaise
Culotte: (I alt tager det lige under 2 timer)

Tænd på i grillen, jeg bruger en Weber Q320 til min opskrift. Grillen skal varmes helt op fra start.

Soignér culotten, det vil sige, at du lige skærer eventuelle fedtstykker og andet snavs fra undersiden. Tør culotten med køkkenrulle.

Så snitter du fedtet på oversiden med en skarp kniv, først den ene vej og så den anden vej. Husk ikke at skære ned i kødet, så saften løber ud når du griller.

Smør culotten ind i masser af olie. Drys godt med salt over fedtet på oversiden. Krydr med friskkværnet peber, og riv den friske timian groft, og læg det oven på culotten. Så er den klar til stegning.

Når den er varm, slukker du for den inderste brænder, og skruer den anden brænder ned på mellem blus – indirekte varme. Du skal fremadrettet holde en temperatur i din gasgrill på omkring 175 grader.

Læg nu din culotte midt på grillen, først grilles fedtet i 3 min og herefter vendes den om med undersiden nedad. Luk grillen, og giv okseculotten 12 minutter.

Efter 15 minutter hiver du culotten ud, og nu skal den hvile i 15 minutter – UDEN at være overdækket!

Så skal den 15 minutter tilbage i grillen. Stadig ved omkring 175 grader.

Så hiver du culotten ud igen i 15 minutter – stadig uden at overdække eller indpakke den!

Nu er der i alt gået en time.

Sæt et stegetermometer i culotten – det skal ind i midten i den tykke ende. Læg så den tilbage i grillen, og grill den videre indtil den opnår en kernetemperatur på følgende:

56 grader = Rød

60 grader = Medium

64 grader = Gennemstegt

Min har fået 60 grader.

Nu pakker du culotten godt ind i sølvpapir og viskestykker. Lad nu culotten hvile i 30-40 minutter.

Pommes frites:

Skræl dine kartofler, og skær dem en stænger. Jeg har en redskab der deler dem på igen tid.

Skyl stængerne med rent vand, således alt stivelsen kommer ud. Ca. 5 minutter under vand. Tør dem godt med et viskestykke, så de bliver helt tørre. Herefter op i en skål og masser af olie, salt og frisk timian på.

Nu er de klar til en forvarmet ovn på 200 grader varmluft. De skal have ca. 60 minutter.

Glaserede skalotteløg:

Skalotteløg pilles og puttes ned i en gryde. Hæld lidt bouillon på. Lad fonden koge ind, så den næsten er væk. Hæld så lidt rødvin på.
Denne proces gentages skiftevis med vin og fond, til al væske er brugt op. Det tager ca. 30 minutter, og smager så lækkert.

Til retten har jeg serveret en frisk salat og bearnaise.

Culotte på grill med hjemmelavet fritter, glaserede skalotteløg og bearnaise.
www.ilovefood.dk
Culotte på grill med hjemmelavet fritter, glaserede skalotteløg og bearnaise.
www.ilovefood.dk

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *