Hverdag

Boller i Karry med kokosmælk

Boller i Karry med kokosmælk

Opskrift

Kødboller
  • 400 gram svinekød
  • 1 lille fint hakket løg
  • 3 spsk havregryn
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 1/2 dl mælk
  • En smule friskkværnet peber
Karrysaucen
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk mel
  • 3 tsk karry – 3 tsk madraskarry
  • 400 ml kokosmælk
  • 3 dl grøntsagsboullion
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
Kødbollerne

Alle ingredienserne røres sammen i en skål med hænderne eller en håndmikser. Form kødbollerne til ca. 12 boller.

Karrysaucen

Smelt smøret ved svag varme i en gryde sammen med karry.

Drys mel i og pisk sammen.

Langsomt piskes bullion i til der ikke længere er klumper i melen.

Kog saucen op og tilsæt den resterende grøntsags bouillon, kokosmæl og mælk til saucen har den rette konsistens.

Herefter smages den til med salt og peber.

Kødbollerne kommes direkte i saucen, så står de og småkoger med låg på i 15 minutter.

Saucen tager smag fra kødbollerne og kødbollerne tager smag fra sauce.

Serveres med ris og pyntes evt. med persille eller koriander. Men smager nu også yderst dejlig uden pynt.

Boller i Karry med kokosmælk
Boller i Karry med kokosmælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.