Boller i Karry med kokosmælk
19. februar 2018
Boller i Karry med kokosmælk
Opskrift
Kødboller
- 400 gram svinekød
- 1 lille fint hakket løg
- 1 lille hvidløg
- 3 spsk havregryn
- 1/2 tsk salt
- 1 æg
- 2 spsk mel
- 1/2 dl mælk
- En smule friskkværnet peber
Karrysaucen
- 2 spsk smør
- 3 spsk mel
- 3 tsk karry – 3 tsk madraskarry
- 1/4 piskefløde
- 400 ml kokosmælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl mælk
- salt og peber
Kødbollerne
Alle ingredienserne røres sammen i en skål med gaffel. Form kødbollerne til ca. 12 boller
Karrysaucen
Smelt smøret ved svag varme i en gryde sammen med karry.Drys mel i og pisk sammen.Langsomt piskes bouillon i til der ikke længere er klumper i melen.Kog saucen op og tilsæt den resterende grøntsags bouillon, kokosmæl og mælk til saucen har den rette konsistens.
Til sidst hældes fløden i og der smages til med salt og peber.
Kødbollerne kommes direkte i saucen, så står de og småkoger med låg på i 15 minutter.Serveres med ris og pyntes evt. med persille eller koriander. Men smager nu også dejlig uden pynt.
Related
Forrige