Weekend

Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder

Opskrift

Kød og marinade
  • 600 gram flanksteak
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk soja
  • 1 spsk paprika
Jordskokkepure
  • 500 gram jordskokker
  • 1/2 dl piskefløde
  • 25 gram smør
Diverse
  • 10 rødbeder
  • 2 løg
  • 1 forårsløg
  • Timian

– til 2 personer


Kom din flanksteak i en frysepose og tilsæt presset hvidløg, paprika og soja.

Gnub det godt og grundigt i kødet og kom det i køleskabet i nogle timer.

Kom godt med smør på panden sammen med lidt timiankviste. Steg kødet 6-7 min på hver side, og lad kødet hvile i 10 minutters tid.

Skræl og skyld jordskokkerne. Kog dem i en gryde med vand. De skal koge til de er møre – ca. 8 minutter.

Med en stavblender blender du jordskokkerne til mos.

Tilsæt smørret til mosen, og rør rundt.

Kom fløden i langsomt imens du blender, og blend det hele grundigt til sidst.

Smag til med salt.

Kom det tilbage i gryden på lav varme, så det holder sig varmt til retten serveres.

Steg løgringe i lidt smør på middel varme.

Skær rødbeder ud i tern.

Snit forlårløg.

Din flanksteak skæres på tværs af kødtrådende, hold kniven lidt på skrå og skær tynde skiver.

Den her jordskokkepure er verdensklasse, med en vidunderlig smag og kødet dejlig rosa.

Retten er for mig så cremet at sauce ikke er nødvendigt.


Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder
Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder
Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder
Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder
Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder
Flanksteak med jordskokkepure, løg og rødbeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *