
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Opskrift
Kom kyllingen i en stor gryde. Fyld den med vand så kyllingen er dækket.
Kog kyllingen i 1,5 time og lad den efterfølgende trække i lagen 1 times tid.
Imens kyllingen koger snitter du gulerod og løg. Det kommer du i gryden sammen med laurbær, peberkorn og koriander. Koriander har jeg kommet i en thepose, giv det en god omgang salt også.
Når tiden er gået pilles køddet af kyllingen og stilles til side.
Kog nu fonden ind, helt ned til 0,5 – 1 liter.
Fjern kerne fra squashen og snit den på skrå i mindre stykker. Chilien snittes også i mindre stykker, gerne med lidt kerner i så retten får lidt bid.
Smid squash og chili i og lad det simre i et par minutter.
Imens koger du fløden ind så der er ca. 3 dl, pas på det ikke brænder på!
Fløden hældes over til grøntsagerne og tilsæt så kyllinge stykkerne. Kog det igennem i et par minutter mere, og skru så godt ned – nu må det ikke koge!
Rør æggeblommerne sammen med creme fraiche og revet parmesan og kom det i retten til sidst sammen med tomaterne der halveres og den friske basilikum.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
En skøn ret, husk dog at hele processen tage op til 4 timer.
Jeg har lavet retten sammen med asparges kartofler.
– til 6 personer





Related
Du vil muligvis også synes om

Pizza med mortadella, rødløg og rucola
13. april 2023
Ølmarineret hakkebøf med græsk tilbehør
2. februar 2018