Weekend

Kyllingefrikasse

Kyllingefrikasse

Opskrift

Kom kyllingen i en stor gryde. Fyld den med vand så kyllingen er dækket.

Kog kyllingen i 1,5 time og lad den efterfølgende trække i lagen 1 times tid.

Imens kyllingen koger snitter du gulerod og løg. Det kommer du i gryden sammen med  laurbær, peberkorn og koriander. Koriander har jeg kommet i en thepose, giv det en god omgang salt også.

Når tiden er gået pilles køddet af kyllingen og stilles til side.

Kog nu fonden ind, helt ned til 0,5 – 1 liter.

Fjern kerne fra squashen og snit den på skrå i mindre stykker. Chilien snittes også i mindre stykker, gerne med lidt kerner i så retten får lidt bid.

Smid squash og chili i og lad det simre i et par minutter.

Imens koger du fløden ind så der er ca. 3 dl, pas på det ikke brænder på!

Fløden hældes over til grøntsagerne og tilsæt så kyllinge stykkerne. Kog det igennem i et par minutter mere, og skru så godt ned – nu må det ikke koge!

Rør æggeblommerne sammen med creme fraiche og revet parmesan og kom det i retten til sidst sammen med tomaterne der halveres og den friske basilikum.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

En skøn ret, husk dog at hele processen tage op til 4 timer.

Jeg har lavet retten sammen med asparges kartofler.

– til 6 personer


Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse
Kyllingefrikasse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *