Bøf Stroganoff
Weekend

Bøf Stroganoff

Bøf Stroganoff

Opskrift:

  • 800-900 gram oksekødsstrimler
  • 3 spsk rosenpaprika
  • 1 spsk stærk paprika
  • 4 spsk hvedemel
  • 2 finthakkede løg
  • 2 fed hvidløg
  • 8 gulerødder
  • 1 pakke bacon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 stor dåse tomatpasta (140 gram)
  • 1 deciliter grønsags bouillon
  • 5 deciliter piskefløde

– til 6 personer


Bøf Stroganoff

Start med at gøre alle dine ingredienser klar. Skræl og hak løg, hvidløg og gulerødder og put med i en skål.

Drys hvedemel, paprika, salt og pepper op i en stor skål, og bred oksekødsstrimlerne der ud i. Vend kødet godt rundt.

Tag en god pande frem, den bruger du til at brune alle ingredienserne. Find samtidig en stor gryde frem, det er den du skal samle hele retten i.

Kom en god klar smør på panden, og svits kødstrimlerne. Når du svitser her skal det ske ved en god varme – gerne 8 på en skala fra 1-9.

Gør det ad to omgange, så fordel halvdelen i panden, og brun det godt af. Pas på kødet ikke brænder på, da der er paprika på, og det brænder nemt fast.

Når hver halvdel af kødet er svitset, hælder du lidt bouillon på så alt krydderiet kommer med over i gryden.

Svits så løg, hvidløg og gulerødder klare på panden, og kom også dem over i gryden bagefter.

Kom så tomatpasta på panden sammen med de hakkede tomater, og lad det koge op og tilsæt lidt fløde udervejs. Hæld det så over i gryden.

Sæt gryden med alle ingredienserne over blusset, og lad det koge op.

Når det koger kommer du resten af fløden ved, og skruer ned på svag varme. Læg låg på, og lad det småsimre i min. 2 timer og gerne længere tid. Min simrede 4 timer og smagte fantastisk.

Smag til med salt og peber, og pynt med lidt forårsløg

Bøf Stroganoff
www.ilovefood.dk
Bøf Stroganoff
www.ilovefood.dk
Bøf Stroganoff
Bøf Stroganoff

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *