Avocado,  Weekend

Chilenske Empanadas Med Oksekød

Chilenske Empanadas Med Oksekød

 

Opskrift:

Dejen
  • 25 gram gær
  • 3 dl mælk
  • 1 spsk honning
  • 40 gram smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • 550 gran hvedemel
  • Revet parmesan
Fyldet
  • 1 stort løg
  • 450 gram hakket oksekød
  • 3 gulerødder, grofttrevet
  • 1 squash, groftrevet
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 tsk sød paprika
  • 10 spsk tomatpassata
  • Worcestershire sauce, salt og pepper til at smage til
Dip
Spicymole dip
  • 2 avocado
  • 1 chili uden kerner
  • 3 spks cremefraiche
  • Citronsaft
  • Koriander

Forårsfraiche dip

  • 1 forårsløg
  • 1 spsk ketchup
  • Citronsaft
  • 8 spsk cremefraiche (i alt ca. 400 gram for begge dips – 18 %)

– til 14 empanadas


Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Dejen

Lun mælken en smule til blot omkring 37 grader og rør gæren ud i mælken. Rør honning i og derefter salt, smør og tilsidst hvedemel lidt af gangen, indtil dejen kan æltes til en blød og smidig dej.
Lad den hæve i en ren skål under et klæde på køkkenbordet i 1 time.

Fyld
et

Kom olie og løg i en eller gryde og sauter løgene i nogle minutter ved middelvarme og under omrøring til de er klare og bløde. Sæt varmen til max og tilsæt oksekødet og brun det.

Når oksekødet er brunet, tilsættes revet gulerod, squash og finthakket hvidløg, tomatpassata samt  paprika. Sæt låg på og lad det simre ved lav-middel varme i 30 minutter.

Smag til med salt, peber og Worcestershire sauce. Hvis der er meget væde i fyldet, så tag nu låget af, skrue en smule op for varmen og lad det simre uden låg nogle minutter til væden er fordampet.

Saml dine empanadas
 ved at dele dejen i 14 lige store stykker, som først rulles til runde boller og dernæst rulles flade til en rund cirkel med en kagerulle.

Kom en klat fyld i midten, luk cirklen til en halvcirkel og brug en gaffel til at lukke dejen sammen hele vejen rundt. Sæt de samlede empanadas på en bageplade og lad dem hæve i 10 minutter. Pensl med æg og riv parmesan over, bag i ovnen ved 180 grader varmluft i 16 minutter.

Jeg serverede dem med dip til. Er også rigtig gode med en lækker salat til.

Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød
Chilenseke Empanadas Med Oksekød

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *