
Plukket grillkylling med nye kartofler, urter og spejlæg
Plukket grillkylling med nye kartofler, urter og spejlæg
Opskrift:
- 20 små danske kartofler
- 4 æg
- 1/2 dl æbleeddike
- 1 hel kylling
- 75 g feld salat
- 500 gram friske ærter
- 1/2 citron
- 1 rødløg
- 1/2 tsk Dijon sennep
- 5 spsk Creme fraiche
- 2 dl finthakkede persille og dild
Barbecue:
- 4 spsk ketchup
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk soja
- 1 håndfuld timian
- 1 øl
- 1 fed hvidløg
Dressing:
- 5 spsk creme fraiche
- 1/2 tsk Dijon sennep
- 1 tsk æble eddike
- 1 spsk akacie honning
Kyllingen skal grilles og derfor skal retten startes op et par timer før spisning.
Marinaden laves ved at blande ketchup, brun farin, soja og timian.
I midten af grillholderen kommes øl og hvidløg. Kyllingen placeres i holderen og smøres med marinaden.
Den kommer i en opvarmet gasgrill på inddirekte varme i 80 minutter.
Når tiden er gået tages kyllingen ud og skal nu hvile 1/2 times tid.
Små kartofler sættes over ca. 12 minutter. De skal efterfølgende køles ned med kold vand.
Imens de bliver kogt gøres salaten klar og hældes op i en skål. Ærterne pilles, rødløg skæres i tynde skiver. Kartoflerne skæres i halve.
Pil kyllingen, på min kylling var der 500 gram kød – brug 400 gram resten kan bruges til madpakken.
Vend det hele i salaten.
Dressing laves ved at røre creme fraiche, sennep, æbleeddike, honning, salt og peber sammen. Smag til. Halvdelen af dressingen vendes i salaten og der presses en 1/2 citron ned i.
Retten pyntes med persille og dild eller andre krydderurter.
Den resterende dressing sættes på bordet til anretning.
Spejlæg steges ved hård varme i 4 min, og kommes på salaten ved anretning.
En skøn lækker sommersalat.







Related

Persillesovs
Du vil muligvis også synes om

Thaikylling citrus
8. august 2017
Kold kartoffelsalat med frikadeller
1. juni 2018