Avocado,  Hverdag

Lomito

Lomito

🇨🇱🇦🇷

Lomito er en sandwich der er utrolig populær i Chile og Argentina.

Opskrift

Lomito
  • 200 gram kortelettet (flade minutkorteletter er at foretrække)
  • 1 ciabattabrød
  • 2 hvidløg
  • 2 avocado
  • 1/4 citron (saft)
  • 2 spsk hellmans Mayo
  • 2 æg
  • Lidt babyspinat blade
Tomatsalsa
  • 6 cocktailtomater
  • 1/2 rød snack peberfrugt
  • 1/2 lille rødløg
  • 1/4 grøn chili
  • 1 lille håndfuld basilikum
  • 1 spsk ketchup
  • Salt og peber

– til 2 personer


Lomito

I en lille skål presses 2 fed hvidløg, og du kommer lidt olie ved. Skær brødet over og pensle dem med din hvidløgsblanding.

Lav din tomatsalsa ved at halvere tomaterne og skær kernerne fra. Hak herefter tomaterne fint. Peberfrugt, chili og rødløg hakkes også fint. Der blandes 1 spsk ketchup ned i og det smages til med salt.

I en anden skål moser du dine avocado med en gaffel og citronsaften blandes i.

Lav 2 spejlæg.

Kom dine brød i forvarmet ovn varmluft på 200 grader i 5 minutter.

Hvis du ligesom mig har valgt minut korteletter skal fedtet bare skæres af og de bankes forsigtigt med en kødhammer eller en tung ske.

Hvis det er en fadkortelet skal den skæres på tværs så det bliver en tynd korteletter. Herefter sammen procedure.

Krydder med 1 tsk paprika og lidt spidskommen, salt og peber.

Steg kødet i lidt olie, 1 minut på hver side.

Det hele er nu klar til servering.

Smør den ene side af brødet med 1 spsk mayo, den anden side med avocadomos.

På siden med mayo kommer du lidt salat blade på. Hefter kødet, salsa og spejlæg.

Sandwichen lukkes sammen og skæres over med en skarp kniv i 2 delen så den er lettere at håndtere.


Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito
Lomito

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.