Mørbradschnitzel

Mørbradschnitzel

Opskrift

  • 1 svinemørbrad
  • 2-3 bagekartofler afhængig af størrelse
  • 2 blade hjertesalat
  • 50 gram ærter
  • 50 gram rasp
  • 50 gram mel
  • 2 æg
  • 150 gram smør
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1/2 citron

– til 2 personer


Start med at skrælle kartofler, og skær dem i tern. Skyld dem godt så stivelsen vaskes af og tør dem i et viskestykke bagefter.

Kom smør på en pande og steg kartoflerne ved niveau 7 (ud af 9) på komfuret.

Kartoflerne skal have 20 minutter og vendes som minimum hvert 5 minut og gerne oftere. Kom gerne lidt groft salt på kartoflerne allerede nu, og læg staniol over pande under stegning.

Rens din mørbrad for sener, skær den over på langs og bank den forsigtigt med en kødhammer eller en stor ske.

Hæld mel ud på en tallerken, pisk æg med en gaffel og hæld det ud på en anden tallerken. Sidst bland rasp med salt og peber og hæld også det på en tallerken.

Tør kødet med lidt køkkenrulle og vend kødet i mel, æg og så rasp.

Steg dem på panden på niveau 7, i mellem 6-8 minutter – vend hvert 2 minut.

Smelt dit smør i en gryde, riv lidt citronskal i og finthakkede persille.

Server dine ærter i et salatblad som på billedet.


Mørbradschnitzel
Mørbradschnitzel
Mørbradschnitzel

Skriv et svar