Weekend

Osso Buco med spansk safranrisotto

Osso Buco med spansk safranrisotto

Opskrift

Osso Buco
  • 7-8 stykker okseskank (ca.2-2,5 kilo)
  • 6 spsk hvedemel
  • 3 spsk olie
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 store løg, finthakket
  • 4 gulerødder, finthakket
  • 2 ds flåede tomater
  • 3 spsk tomatpuré
  • 4 laurbærblade
  • 3 dl hvidvin
  • 7 dl okseboullion
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie
Safranrisotto
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk smør
  • 3 dl risotto ris
  • 8 tråde safran
  • 2 dl hvidvin
  • 7 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • Revet citronskal
  • Salt og friskkværnet
Rødvins glaserede skarlotteløg
  • 12 skalotteløg
  • 2 dl Rødvin
  • 2 dl grøntsagsbouillon

– til 6 personer


Osso Buco

Start med at duppe kødet helt tørt med køkkenrulle og vend derefter kødet i mel blandet med salt og peber.

Brun købet ned i en STOR gryde – med lidt olie, og læg dem til side på en tallerken, når de er brunet på begge sider.

Når alt kødet er brunet, hældes lidt ekstra olie i gryden og løg og hvidløg sauteres til de er klare. Tilsæt derefter finthakkede gulerødder som sauteres med i nogle minutter.

Tilsæt nu dine flåede tomater, tomatpure, hvidvin og laurbærblade. Fordel kødstykkerne i gryden. Hæld okseboullion over og læg låg på. Hold øje med at temperaturen er sat, så det blot lige simrer svagt i gryden.

Nu passer retten sig selv i gryden de næste 3 timer – men efter ca 2 ½ time er det tid til at lave risotto, gremolata og rødvins glaserede skarlotteløg.

Safranrisotto

Smelt smør i en gryde og sauter løg og hvidløg deri. Når løgene er klare, røres safran og risottoris i blandingen og hvidvin hældes over. Rør rundt til risene har suget alt væden og tilføj derefter 1 dl grøntsags bouillon af gangen til risene er møre. Rør til sidst en dl friskrevet parmesan i og smag til med salt, peber og revet citronskal

Rødvins glaserede skalotteløg

Skalotteløg pilles og puttes ned i en gryde. Hæld lidt bouillon på. Lad fonden koge ind, så den næsten er væk. Hæld så lidt rødvin på. Denne proces gentages skiftevis med vin og fond, til al væske er brugt op. Det tager ca. 30 minutter, og smager så lækkert.

Osso Buco med spansk safranrisotto

Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto
Osso Buco med spansk safranrisotto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *