Weekend

Vikingegryde

Opskrift

  • 500 gram svinemørbrad
  • 3 pølser
  • 2 store løg i tern
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. madras karry
  • 4 spsk. smør
  • 3 dl vand
  • 100 gram tomatpure
  • 1/2 liter fløde
Mos
  • 1 kg kartofler
  • 1,5 dl mælk
  • 2 spsk. smør
Diverse
  • 100 gram røget bacon i tern
  • 15 rødbeder
  • Et par håndfulde pommes frites
  • Persille

– til 2 personer plus rester


Vikingegryde

Skær svinekødet i strimler.

Kom 1 spsk smør i en gryde og brun halvdelen af svinekødet af på alle sider.

Tag det op ad gryden, og gør det samme med næste halvdel.

I den tomme gryde kommer du en ny spsk smør i og tilsætter løg, hvidløg. Rist det godt af og kom 1 spsk smør i til sidst.

Så tilsættes der paprika og karry.

Lad det blive varmet godt igennem sammen med dine løg.

Til sidst kødet og melen. Rør godt rundt på medium varme.

Tilsæt vand og lad det koge godt igennem.

30 minutter før servering tilsættes tomatkoncentrat, fløde og pølser i tern som du har brunet af inden.

Lad det hele koge indtil fløden begynder at blive tyk.

Mos, fritter, rødbeder og bacon

Kog kartoflerne uden salt til de er meget møre, ca. 20 minutter. Skær dem gerne i halve.

Hæld vandet fra.

Tilsæt smør og mælk, pisk sammen med en håndmixer og smag til med salt.

Sæt samtidig dine fritter i ovnen.

Steg din bacon.

Skær rødbederne i tern.

Server vikingegryden med mos, fritter, bacon og rødbeder.


Vikingegryde
Vikingegryde
Vikingegryde
Vikingegryde
Vikingegryde
Vikingegryde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *